Nieuwe Stint krijgt op verzoek nabestaanden treindrama Oss andere naam: Buszy

De Stint krijgt een andere naam, op verzoek van de nabestaanden van het treindrama in Oss. De nieuwe naam wordt Buszy: “Voorheen was het een bakfiets, nu is het meer een busje", aldus bedenker Edwin Renzen. Dit meldt Omroep Brabant.

Buszy

Nabestaanden van het treindrama in Oss hadden het ministerie van infrastructuur en waterstaat gevraagd om de naam van de Stint aan te passen als deze weer de weg op zou gaan. Dit verzoek is doorgegeven aan Renzen, en hij besloot om hieraan gehoor te geven. De merknaam Stint blijft wel bestaan, maar het model dat gebruikt wordt om kinderen te vervoeren gaat Buszy heten.
 

Aanpassingen 

Er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd, waaronder andere gordels, twee remmen en beugels over de bak. Volgens Renzen is de manier van rijden ook veranderd: het is nu meer een busje. 
 

Keuring RDW

De Buszy moet nog worden goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg door het RDW. De aanvraag hiervoor loopt en is in vergelijking met de vorige Stint veel uitgebreider: "De eerste aanvraag was vier pagina's. Nu zijn dat er 1200." Als de RDW klaar is met keuren, stuurt die zijn rapportage naar het ministerie van infrastructuur en waterstaat. De minister beslist dan of de vernieuwde stint weer de weg op mag.
 
Door: Nationale Onderwijsgids