Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Van 30 maart tot 4 april vindt de hackathon Een kansrijke start plaats. Op vijf plaatsen in Nederland gaan teams aan de slag om innovatieve en fundamentele oplossingen te bedenken om zoveel mogelijk kinderen in Nederland een kansrijke start te geven. Dit meldt samentoekomstmaken.nl.

Een hackathon is een evenement waarin (teams van) deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor een aangereikte casus te bedenken. De hackathon Een kansrijke start vindt op 5 locaties in Nederland plaats en draait om de vraag: Hoe krijgen meer kinderen in Nederland de best mogelijke eerste 1000 dagen van zijn of haar leven? 
 
De deelnemers brengen verschillende talenten mee om daarmee effectieve teams te vormen. Deze teams worden of door de deelnemers zelf gevormd of door de organisatie. Op iedere locatie, in Amsterdam, Eindhoven, Leiden, Utrecht en Hengelo, wordt een programma ontwikkeld met inhoudelijke sprekers en is er begeleiding. Deelname aan de Hackathon is gratis. 
 

Winnaars

Een onafhankelijke en deskundige jury met diverse experts selecteert per locatie een winnaar. Deze vijf winnaars presenteren hun innovatieve oplossing op het landelijke event Samen Toekomst Maken op 16 april 2020 in de Fabrique in Utrecht. Daar wordt dé landelijke winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt een geldprijs om de winnende innovatie verder te ontwikkelen.
 

Meer informatie

De Hackathon Een kansrijke start is onderdeel van het landelijke event Samen Toekomst Maken en wordt georganiseerd door Garage2020, Platform 51 en hun partners. Kijk voor meer informatie op Samentoekomstmaken.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids