Normal_rss_entry-193901

Er kan weer worden gestemd voor de Gouden Televizier-Ring. Televisiekijkend Nederland mag vanaf dinsdagochtend bepalen welke drie programma's op 9 oktober overblijven in de strijd om de televisieprijs. De stembussen zijn geopend tot 23 september. Voor de onderscheiding zijn 25 programma's in de race. Twintig daarvan werden in voorrondes geselecteerd door het publiek, de overige vijf kregen een wildcard van de organisatie. Onder meer Chateau Meiland (SBS6), De luizenmoeder (AVROTROS), Heel Holland bakt (Omroep MAX) en Jinek (KRO-NCRV) dingen mee naar de prijs.

De Gouden Televizier-Ring is niet de enige prijs waar voor kan worden gestemd. Het publiek kan ook een stem uitbrengen op de Televizier-Sterren voor de beste presentator en presentatrice, de beste acteur of actrice, het talent van het jaar en voor digital impact. Voor het eerst is er ook een verkiezing voor de beste online-videoserie. De Televizier-Ster voor het beste jeugdprogramma, voorheen bekend als de Gouden Stuiver, heeft een eigen stemprocedure.

Kanshebbers

Bij de mannelijke presentatoren maken onder anderen Jeroen Pauw, Humberto Tan, Gordon en Arjen Lubach kans op de prijs. Bij de dames behoren Linda de Mol, Dionne Stax, Chantal Janzen en Ellie Lust tot de genomineerden. In de categorie talent zijn onder anderen Emma Wortelboer, Stefano Keizers, Romy Monteiro en Sander Schimmelpenninck in de race, terwijl in de categorie acteur/actrice Erik de Vogel, Ilse Warringa en Lies Visschedijk meedingen naar de prijs. Onder meer Hunted en Expeditie Robinson maken kans op de Televizier Digital Impact Award.

Stemmen kan via Televizier.nl/ring. Voor het beste jeugdprogramma kan worden gestemd via Televizier.nl/jeugd.

Door: ANP