Normal_geld__biljet__bankbiljet

Met subsidie aan vijftien projecten investeert de provincie Groningen ruim 2 miljoen euro in de leefbaarheid. Van dit geld worden onder andere dorpshuizen, een school en regionale zorgprojecten gerealiseerd. Gemeenten en fondsen steken ook geld in deze projecten, waardoor de totale investering in de leefbaarheid ruim 37 miljoen euro bedraagt. Dit meldt Provincie Groningen.

Ook gaat er 250.000 euro naar een nieuw schoolgebouw voor de Rijksscholengemeenschap in Ter Apel. Met een nieuw schoolgebouw wil de Rijksscholengemeenschap Ter Apel goed, modern, betaalbaar en uitdagend onderwijs aanbieden. De gemeente wil passend onderwijs voor verschillende typen leerlingen uit de regio leveren.
 
In Bedum wordt een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Een plek waar mensen samen komen en waar ruimte is voor sport, kunst en cultuur. In het nieuwe MFA wordt ook zorg verleend en kinderopvang en dagbesteding aangeboden.
 
In Den Andel wil de stichting schoolgebouw De Holm voor het dorp behouden. Het gebouw is aangekocht en wordt gebruikt als winkel en voor allerlei maatschappelijke activiteiten. Het plan is om in het gebouw De Holm ook een kleinschalige zorgfunctie onder te brengen. Het wordt een 'inclusieve' dorpsvoorziening waar leren, werken, ontmoeten en zorg voor elkaar een plek krijgen.
 
Overige toegekende subsidies zijn hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids