Normal_kinderopvang3534

Uit rapporten van de GGD regio Utrecht komt naar voren dat er fouten zijn gemaakt bij de kinderopvang van Kidsplus in Nieuwegein in Veenendaal. Dit meldt BOinK.

Uit het rapport blijkt dat baby’s en kinderen bij de Montessori kinderopvang en de buitenschoolse opvang in Veenendaal en Nieuwegein in een onveilige omgeving opgevangen worden. Ook eerder bleek al dat er fouten zijn gemaakt bij kinderopvang Kidsplus. 
 
Zo zijn er losliggende elektriciteitskabels gevonden en was er bovendien verstikkingsgevaar voor kinderen door een plastic zak met afval naast de wasmachine. Ook was de ventilatie niet in orde. Volgens de GGD regio Utrecht was de luchtkwaliteit onvoldoende te meten door de afwezigheid van een C02 meter in Nieuwegein.
 
De leidinggevenden van de kinderopvang laten weten dat ze de conclusies van de GGD als een momentopname zien. Ze geven aan dat dit hen scherp houdt en hiervan te leren. De gemeente Veenendaal en Nieuwegein werken aan een handhavingsprocedure.
 
Tot 23 mei kunnen de Montessori kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang de tekortkomingen oplossen. De GGD regio Utrecht zal dit controleren. Vervolgens beoordeelt de gemeente of er vervolgstappen moeten komen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids