Normal_kov__opvang__psz

Het CDA heeft Kamervragen gesteld over de rigide opstelling van de Belastingdienst. De dienst wil de zaken uit 2014 waarin honderden gezinnen onterecht geen kinderopvangtoeslag kregen, niet herzien. Het CDA hekelt onder andere het feit dat een ouder helemaal tot aan de Raad van State moest procederen om gelijk te halen. Dit meldt de Tweede Kamer.

In 2014 had de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag bij 232 gezinnen stopgezet vanwege een vermoeden van fraude, terwijl dit bij slechts een klein deel daadwerkelijk is vastgesteld. Ouders moesten jarenlang procederen om hun gelijk te krijgen. De Raad van State heeft nu bij tenminste één zaak geoordeeld dat de stopzetting en terugvordering van kinderopvangtoeslag onterecht was, maar de Belastingdienst blijft rigide.
 
Het CDA wil nu weten hoe de staatssecretaris van Financiën aankijkt tegen de slepende zaak. CDA-lid Omzigt herinnert eraan dat de zaak al eerder behandeld is naar aanleiding van Kamervragen en dat de Belastingdienst toen beloofde de zaak opnieuw tegen het licht te houden. Omzigt wijst ook op het rapport van de Nationale Ombudsman hierover en wil weten of hier voldoende uitvoering aan is gegeven. Ook suggereert het CDA-lid dat zaken van ouders die niet hebben doorgeprocedeerd tot de Raad van State en de nog lopende zaken opnieuw bestudeerd en beoordeeld moeten worden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids