Normal_geld__biljet__bankbiljet

Meer dan 9 miljoen euro is het bedrag dat vrijgemaakt moet worden om meer dan 3000 stints om te bouwen. Edwin Renzen, eigenaar van fabrikant Stint Urban Mobility, laat weten dat eigenaren van stins zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van het ombouwen. De kosten per Stint zullen rond de 3000 euro liggen. Dit meldt het AD.

Renzen stelt dat het niet gaat om een commercieel tarief. “De klant krijgt er een nieuw voertuig voor terug, meer dan de helft van de onderdelen is volledig nieuw. De overige onderdelen, zoals het chassis, worden hergebruikt. Ook zit er weer vijf jaar garantie op.”
 
Na de zomervakantie zijn meer dan twee derde van de stints weer veilig voor gebruik. De overige Stints zullen in het najaar gereed zijn. René Loman van Branchevereniging Kinderopvang laat weten dat hij deze investeringen onderschrijft en het belang van veilig vervoer voor kinderen voorop stelt. 
 
De stint, populair bij veel kinderdagverblijven en bso’s, kwam eind september onder vuur te liggen vanwege een dodelijk ongeluk met het voertuig bij een spoorwegovergang in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven en raakten een vijfde kind en een volwassene zwaargewond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids