Normal_rechter_rechtbank_justitia

OM Noord-Holland is in de zaak waarbij een 4-jarig jongetje is overleden nadat hij van een speeltoestel viel, van oordeel dat de hoofdverantwoordelijken zijn bestraft: de speelhal en de eigenaar daarvan zijn veroordeeld door de rechtbank en hebben een straf opgelegd gekregen en met de kinderopvang is de zaak met een transactie afgedaan. Het OM gaat daarom niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank, waarbij twee personen zijn vrijgesproken. Dit meldt het OM.

Het OM vond het belangrijk om de rol en verantwoordelijkheid van deze twee natuurlijke personen, een medewerker van de speelhal en een medewerker van de kinderopvang, aan de rechtbank voor te leggen. Dat was een zorgvuldig genomen beslissing van het OM. De rechtbank heeft de medewerker van de speelhal en de medewerker van de kinderopvang vrijgesproken.
 
Het OM heeft het vonnis bestudeerd en besloten hiertegen niet in hoger beroep te gaan. Het belangrijkste was voor het OM dat de rechter hierin uitspraak zou doen, dat is gebeurd. De rechtbank heeft de zaak uitvoerig behandeld en is tot conclusie is gekomen dat deze twee personen geen strafrechtelijk verwijt kan worden gemaakt. Het verwijt ligt met name bij de speelhal en de eigenaar daarvan, zij zijn veroordeeld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids