Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Vandaag staan een medewerkster van bso Smallsteps, speelhal Happy Days in Grootebroek, en de directeur en een medewerker ervan voor de rechter vanwege het dodelijk ongeval met een springkussen. Het jongetje Maurycy viel tijdens een bezoek aan speelhal met een groep van de bso van een speeltoestel en overleed kort daarna. Dit meldt NU.nl.

Maurycy viel op 31 december 2015 van een opblaasbare toestel vanaf vier meter hoogte met zijn hoofd en overleed 9 dagen later. De speelhal bleek de veiligheid van het speeltoestel niet op orde te hebben: het had geen verplichte veiligheidskeuring ondergaan, stond verkeerd opgesteld en er was geen valdempende ondergrond. Daarnaast bleek later uit aanvullend onderzoek dat de kleuter te jong was om op het toestel te mogen spelen. Ook was er vanuit de buitenschoolse opvang onvoldoende toezicht.
 
Beide medewerkers waren niet op de hoogte van de inhoud van de handleiding voor het springkussen. Het springkussen werd gebruikt als glijbaan, terwijl dit nadrukkelijk niet was toegestaan. Ook was het kussen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar dat werd door de medewerkers niet gecommuniceerd naar de bso. De pedagogisch medewerkster zou volgens het OM  niet hebben voldaan aan haar zorgplicht en onvoldoende toezicht hebben gehouden. 
 
Maandagmiddag wordt vermoedelijk de strafeis uitgesproken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids