Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een vijftigjarige voormalige medewerker van een kinderopvang is veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij misbruikte een jong meisje en was in het bezit van kinderporno. Martijn R, zou vele honderden filmpjes en foto’s hebben gehad, vooral van meisjes van een jaar of zes. Dat is ook de leeftijd dat het meisje had toen het jarenlange misbruik van haar zou zijn begonnen. Dit meldt de Telegraaf. 

R. zou het meisje al meer dan 25 jaar geleden hebben misbruikt toen hij als huisvriend met de familie van het meisje op vakantie ging. R. ontkende hevig dat hij het meisje heeft misbruikt, hoewel hij eerder wel verklaarde dat hij "bloot op bloot'' met haar zou hebben geknuffeld en daar opgewonden van raakte. "Dit pik ik gewoon niet, ik laat me niet veroordelen voor iets dat ik niet gedaan heb.''
 
R. werkte als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, maar het is niet gebleken dat hij daar ook in de fout is gegaan. Wel heeft hij een driejarig beroepsverbod gekregen, wat betekent dat hij gedurende die tijd niet met kinderen mag werken.
 
Naast een celstraf heeft de man ook verplichte behandeling in een psychiatrisch kliniek opgelegd gekregen. Hiermee volgt de rechter de eis van het Openbaar Ministerie (OM) dat wil dat R. leert omgaan met zijn pedoseksualiteit. Volgens deskundigen heeft de man ook een persoonlijkheidsstoornis en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids