Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Bart C., de verdachte in de ontuchtzaak op een buitenschoolse opvang in De Bilt, moet 26 maanden cel en tbs met voorwaarden opgelegd krijgen, aldus het OM. Hij pleegde ontucht met zeven meisjes en liet zich ook pijnigen door de kinderen. Dit meldt De Telegraaf.

De pedagogisch medewerker was een populaire medewerker van de buitenschoolse opvang in De Bilt. In de zomer van 2017 werd bekend dat hij ontucht heeft gepleegd met zeven meisjes en aan een achtste kind zijn geslachtsdeel heeft laten zien. Hoewel een pedofiele stoornis ‘niet kon worden aangetoond en niet kon worden uitgesloten’, is wel een masochistische stoornis vastgesteld door de forensisch psychiaters. Hiervoor kreeg hij in mei van dit jaar 20 maanden cel en tbs met voorwaarden. 
 
Tegen deze uitspraak ging hij in hoger beroep. Deskundigen verschillen van mening of tbs met voorwaarden nodig is. Over de masochistische stoornis zijn alle deskundigen unaniem, maar de meningen zijn verdeeld of er ook sprake is van autisme en pedofilie. De aanklager is bang dat Bart C. na zijn straf onbehandeld terug de maatschappij in kan gaan, terwijl de kans op herhaling nog niet voldoende is vastgesteld. Het gerechtshof doet op 26 november uitspraak.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids