Normal_kov__opvang__psz

Branchevereniging Kinderopvang en oudervereniging BOinK willen dat er zo snel mogelijk een verbeterde versie van de stint op de openbare weg wordt toegestaan. Dit schrijven zij in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Dit meldt RTL Nieuws.

Ruim een week na het fatale ongeluk met een stint in Oss stelde de minister een tijdelijk verbod in. Uit voorlopige onderzoeksresultaten bleek dat de stint mogelijke niet veilig genoeg was om te gebruiken op de openbare weg. De minister wil nu eerst het onderzoek naar het wrak bij NFI afwachten, naast onderzoek van TNO. De resultaten worden niet voor de jaarwisseling verwacht.
 
Kinderdagverblijven zijn hierdoor zwaar gedupeerd. De opvang is nu weer in veel gevallen aangewezen op de veel duurdere busjes voor het vervoer van de kinderen. Ook moeten begeleiders vaker lopen en fietsen met de kinderen. Dit alles leidt soms tot gevaarlijke situaties rondom scholen. Volgens een woordvoerder van de Brancheorganisatie Kinderopvang zijn ondernemers in 2011 met de ontwikkeling en de productie van de stint begonnen omdat het vervoer van de kinderen met taxibusjes leidde tot drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties rond scholen.
 
Volgens onderzoekers van de Universiteit Twente en Technische Universiteit kan de stint binnen drie weken weer de weg op. Er hoeven slechts een “handvol wijzigingen” doorgevoerd te worden waardoor de stint weer veilig gebruikt kan worden op de openbare weg.  
 
De Tweede Kamer debatteert morgen over de stint.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids