Normal_rss_entry-153008

Tientallen slachtoffers van Robert M. hebben gedragsproblemen overgehouden aan het seksuele misbruik in wat wordt genoemd de Amsterdamse zedenzaak. Dat blijkt uit een studie van Thekla Vrolijk-Bosschaart die vrijdag is gepubliceerd. M. is in 2012 veroordeeld voor het seksueel misbruik van 67 kinderen in kinderdagverblijven, op oppasadressen en bij hem thuis. Dit meldt ANP.

De Amsterdamse zedenzaak is een omvangrijk zedendelict dat in december 2010 bekend werd en waarbij seksueel misbruik plaatsvond op onder andere verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. De hoofddader, Robert M. werd veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. Ook werd hij veroordeeld voor het maken en verspreiden van kinderporno. 
 
Eén op de drie slachtoffers blijken nu te kampen met gedragsproblemen, zoals woede-, paniek- en angstaanvallen, incontinentie, slaapproblemen, verlatingsangst en seksueel gedrag. Sommige kinderen raken in paniek als iemand in de buurt van de billen of geslachtsdelen kwam. Andere kinderen deden seksuele handelingen na of vertoonden "uitdagend gedrag", volgens het onderzoek.

Veel kinderen wilden een lange tijd niet naar de kinderopvang of zelfs naar de straat waar de opvang staat. Ook durfden veel kinderen niet meer naar de kamer waar ze dutjes deden in de opvang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids