Normal_rss_entry-152496

Het meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie.

Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Ze zaten in een stint, die werd aangereden door een trein. Een 11-jarig meisje uit Oss en een vrouw van 32 uit Heesch, de begeleidster van de kinderen, raakten zwaargewond. Beiden liggen nog altijd in het ziekenhuis. Op een later moment wordt met ze gesproken.

Familie begeleidster dankbaar voor steun

De familie van de 32-jarige vrouw die de stint bestuurde bij het spoorongeval in Oss is dankbaar voor alle steun. "Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe", laat de familie van de vrouw weten.

Donaties naar Stichting Treinongeval Oss

Deze week wordt de Stichting Treinongeval Oss opgericht. Die gaat het geld beheren dat is opgehaald met een inzamelingsactie en een veilingactie. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld van die donaties op de juiste plek terechtkomt. De stichting beheert, en besteedt het geld.

Het gaat om de actie Slachtoffers Treinongeval Oss en de Facebookactie Veiling voor de slachtoffers in Oss. Vrijdag 28 september eindigen die inzamelingen en daarna wordt het eindbedrag bekend. Het geld wordt gestort op een rekening van de gemeente Oss, die het weer overmaakt naar de nieuwe stichting.
 
De inzamelingsactie is een initiatief van Nick Nietveld uit Almere. Het streven was 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag werd al in één dag gehaald. Woensdagochtend stond de teller op 250.839 euro. Het geld is bedoeld om de uitvaarten te financieren en voor eventuele aanpassingen in en om het huis van het meisje en de begeleidster.
 
Mensen kunnen nog tot vrijdag geld overmaken.
 
Door: ANP