Normal_kov__opvang__lachen__blij__kind__spelen

Kinderen die in achterstandswijken opgroeien, moeten verplicht naar de kinderopvang zodat ze de Nederlandse taal en cultuur leren. Met dit plan wil de VVD de "mislukte integratie" in deze wijken aanpakken. Het voorstel, dat fractieleider Klaas Dijkhoff vandaag aankondigde tijdens de Algemene Beschouwingen, is grotendeels afgekeken van recente ingevoerde wetten in Denemarken. Dit meldt AD.

Denemarken voerde onlangs maatregelen in om gettovorming tegen te gaan. Dijkhoff: "Het woord getto is in ons land meer beladen maar wij hebben hier wel parallelle samenlevingen waarin mannen hun vrouwen thuishouden, hun kinderen tot hun 4e geen Nederlands laten leren en voor hun dochters een man uitzoeken."

Dijkhof wil in Nederland de plannen invoeren voor wijken waar meer dan de helft van de inwoners van niet-westerse afkomst is, waar de werkloosheid en criminaliteit hoog en het opleidingsniveau laag is. Ook zou hij verplichte lessen over democratische waarden en tradities willen invoeren. Wie daar niet aan mee werkt, zou gekort kunnen worden op de kinderbijslag of uitkering. "Het gaat mij niet om bestraffen, maar mensen te verheffen."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids