Normal_school__kinderen__schrijven__taal

Ondernemers die de campagne 'Kom op voor Kinderopvang' zijn gestart, hebben een petitie aangeboden in de Tweede Kamer. De petitie is bijna 10.000 keer ondertekend. De kinderondernemers maken zich zorgen over de maatregelen uit de nieuwe wet IKK. Vooral de nieuwe beroepskracht-kindratio (bkr) in de babyopvang zien zij als onhaalbaar. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Mede-initiatiefnemer Erik Vlutter, directeur van kinderopvang De Kleine Kereld in Amsterdam, legt in Kinderopvangtotaal uit dat ondernemers bang zijn voor onrust op de opvanggroepen, hogere kosten en, als gevolg daarvan, een minder toegankelijke kinderopvang. De ondernemers benadrukken dat in het IKK-akkoord ook was afgesproken dat de regels pas zouden worden uitgevoerd wanneer ze haalbaar waren voor de sector. Aan die regel wordt volgens de campagnegroep volledig voorbijgegaan.

De initiatiefnemers hopen dat de petitie de Tweede Kamer ertoe zal bewegen om in te grijpen in de bkr-maatregel. Van het gesprek dat de ondernemers eerder hadden met staatssecretaris Van Ark hebben de ondernemers minder positieve verwachtingen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids