Normal_speeltuin__po__kov__spelen__buiten__kinderen__meisjes__vrolijk__plezier

Hoewel in het VN-kinderverdrag is opgenomen dat buitenspelen een recht van kinderen is, is dat nog lang niet voor iedereen mogelijk. Slechts 60 gemeenten van de bijna 400 in Nederland hebben een ‘samenspeeltuin’, waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen buitenspelen. Dit spelen in de buitenlucht is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dit meldt RTL Nieuws.

“Als je niet kunt spelen, kun je je niet ontwikkelen”, stelt Ilse van de Put, voorzitter van de Speeltuinbende. Zij zet zich in voor toegankelijke speeltuinen. “Buitenspelen is ongelofelijk belangrijk voor kinderen, voor álle kinderen.” Volgers Van der Put is het niet zo moeilijk om reguliere speeltuinen om te bouwen tot samenspeeltuin.

Ook in de Tweede Kamer wordt gesproken over de mogelijkheid tot buitenspelen voor kinderen met een beperking. “Een kind is een kind, of het nou een handicap heeft of niet. En een kind wil spelen”, aldus Vera Bergkamp van D66. “Dus wij zouden heel graag willen dat er in minimaal de helft van de gemeenten een toegankelijke speeltuin is.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids