Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

BOinK, de belangenvereniging voor ouders met kinderen op de kinderopvang, heeft onderzoek gedaan naar de uurtarieven bij kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Daaruit blijkt dat een kwart van de kinderdagverblijven meer rekent dan dat via de kinderopvangtoeslag wordt vergoedt. Bij bso's blijkt zelfs meer dan de helft een hoger tarief te rekenen dan de maximale uurprijs van de overheid. Dit melden BOinK en Kinderopvangtotaal.

BOinK onderzocht de uurtarieven van 417 kinderopvanglocaties in Nederland. Daarbij keken de onderzoekers naar de verschillen per provincie, het gemiddelde uurtarief in de vier grootste steden van Nederland en het tarief ten op zichte van de uurrprijs die door de overheid wordt vergoedt.

De duurste kinderdagverblijven zitten vooral in de provincies Noord-Holland, Friesland en Utrecht. De overheid vergoedt een uurtarief van maximaal 7,45 euro, in Noord-Holland en Friesland betalen ouders echter gemiddeld 7,58 en 7,49 euro per uur voor opvang. Bij de bso's zijn ouders het duurst uit in Gelderland, Utrecht en Flevoland. In alle drie de provincies komt het gemiddelde uurtarief ruim boven de maximale uurprijs van 6,95 euro die door de overheid wordt vergoedt. Landelijk rekenen bso's gemiddeld 7,14 euro per uur.

Ook in de vier grootste steden is het uurtarief hoger dan het gemiddelde uurtarief. Amsterdam is het duurst met 7,93 euro per uur.

Download hier het uurtarievenonderzoek van BoinK

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids