Normal_kov__po__samen__delen__kinderen__spelen__buiten__lief

Op dinsdag 15 mei aanstaande vindt de Dag van de Groene Kinderopvang plaats, waarbij de thema’s samenwerking en verbinding de boventoon voeren. Op deze dag worden er op kinderopvanglocaties in het hele land diverse buitenactiviteiten georganiseerd voor de kinderen. Dat meldt Kinderopvang Totaal.

Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement kwamen vier jaar geleden met het initiatief voor de Dag van de Groene Kinderopvang. Sindsdien vindt de dag elke derde dinsdag in mei plaats. Op die dag wordt er samengewerkt tussen kinderopvang, onderwijs en andere samenwerkingspartners. Dit jaar heeft dat thema extra aandacht. Zo worden ook ouders en buurten betrokken bij de Dag van de Groene Kinderopvang, omdat de hele omgeving van het kind belangrijk is voor de opvoeding.

Kinderopvanglocaties wordt door Stichting Groen Cement opgeroepen om met scholen en andere instellingen in contact te komen, zodat zij op 15 mei gezamenlijk een leuke dag kunnen beleven.
Op de dag zelf kunnen leuke initiatieven worden gedeeld door een foto te mailen met korte toelichting van de activiteit. Deze foto kan vóór 20 mei worden opgestuurd naar mascha@groencement.nl. om mee te dingen naar een prijs. De voorwaarden voor de prijswedstrijd zijn te lezen op de website van de Groene Kinderopvang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids