Normal_lezen_meisje_peuter_prentenboek

Op woensdag 11 april organiseert Stichting Lezen in Leeuwarden het congres Lezen Centraal 2018, met als motto 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... Hoe lezen kan verruimen en verrijken'. Het congres gaat in op de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering. Dit meldt Stichting Lezen.

Lezen draagt niet alleen bij aan persoonlijke vorming, maar ook aan burgerschapsvorming. Maar dat gaat alleen op als (kinder)literatuur breed en divers is, geen stereotypen bevestigt en een waarachtige afspiegeling vormt van de samenleving. Tijdens Lezen Centraal wordt onder leiding van dagvoorzitter Abdelkader Benali daarom ingegaan op vragen zoals: In welke mate worden bijvoorbeeld ouderen, migranten, lhbti’s en andere groepen stereotiep neergezet in verhalen en romans? En waarom hebben kinderen recht op diversiteit in (kinder)boeken? En hoe is het daarmee feitelijk gesteld?
 
Het congres is bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang, leraren (po tot en met hbo), beleidsmakers, bibliotheekprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden in leesbevordering. Meer informatie staat op lezencentraal.nl. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids