Normal_kind_buiten2342

Op vrijdag 29 juni 2018 wordt voor de zesde keer de Nationale ModderDag georganiseerd. Kinderopvang-organisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra kunnen zich weer aanmelden om deel te nemen aan ModderDag 2018. Deze dag wordt georganiseerd door Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Dit meldt IVN.

Het landelijke speelfestijn voor kinderen moet aandacht geven aan het dieren- en plantenleven op aarde. Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2018 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 160.000 kinderen van 3200 locaties mee.
 
Sinds 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, de grootste organisatie op het gebied van natuureducatie in Nederland. ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners. International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. Op www.modderdag.nl is meer informatie te vinden over de zesde editie van ModderDag en kunnen organisaties zich aanmelden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids