Normal_wol__garen__haken__breien

De Arnhemse kinderopvanglocatie BSO Villa Fantasia wil het wereldrecord vingerhaken bemachtigen. Initiatiefneemster Miriam Dubbeldam maakte zowel de leiding als de kinderen van het dagverblijf enthousiast om mee te helpen haken. Dat meldt Omroep Gelderland.

Dubbeldam zit in een rolstoel en gebruikt de bso-locatie voor haar dagbesteding. Haar idee om het wereldrecord vingerhaken te vestigen ontstond toen ze een jaar geleden zag dat het record toen op 48 kilometer stond. Omdat vingerhaken een grote hobby is van Dubbeldam zag zij een leuke uitdaging in het uitbreiden van het aantal haakkilometers.

Ze vroeg de leiding en de kinderen om haar mee te helpen met de recordpoging. In de tussentijd was het wereldrecord alweer aangescherpt tot 71 kilometer, waardoor er nu bij Villa Fantasia gestreefd wordt om de 80 kilometer te halen. Als dat lukt, dan wordt er mogelijk melding gemaakt van het record in het Guinness Book of Records. Inmiddels is er al 28 kilometer gevingerhaakt na bijna een jaar bezig te zijn.

Omdat er veel wol nodig is – een grote bol is goed voor 1 kilometer – roept de opvanglocatie mensen op om wol te doneren. Dat kan via de speciale pagina van Omroep Gelderland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids