Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

Het duurt nog even voor het zover is maar op 24 mei vindt het Congres Passende Kinderopvang plaats in Utrecht waar de vraag centraal staat hoe in de kinderopvang om te gaan met kinderen met een beperking. Wie zich voor 1 februari aanmeldt, krijgt een vroegboekkorting van 25,- euro op de deelnameprijs van 295,- euro. Dit meldt Vakblad Vroeg.

De wet Passend Onderwijs betekent niet alleen voor reguliere scholen dat zij zorg moeten dragen voor kinderen met een beperking. Ook reguliere kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties kunnen met deze kinderen te maken krijgen. Wat betekent dit voor pedagogisch medewerkers en hoe kunnen onderwijs en opvang samenwerken om een kind de beste plek te bieden? Deze vragen komen aan bod op het congres Passende Kinderopvang.

Hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukking van de Universiteit van Amsterdam, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en spreker en schrijver Wilma van Esch zullen lezingen verzorgen over het onderwerp, gevolgd door een debat met de sprekers onder leiding van dagvoorzitter Arko van Brakel. Op het middagprogramma staan diverse deelsessies met experts uit het onderwijs, de kinderopvang en jeugdzorg.

Het congres vindt plaats op 24 mei in vergadercentrum Domstad in Utrecht. Aanmelden kan door te mailen naar vroeg@dgcomunnicatie.nl. Deelname kost 295,- euro exclusief btw. Abonnees van het magazine VROEG ontvangen een korting van 50,- euro en er is een vroegboekkorting van 25,- euro voor diegenen die zich voor 1 februari aanmelden. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.vakbladvroeg.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids