Normal_speelgoed_kinderen_opvang_peuter

Voor ouders die kinderopvang voor hun kind moeten kiezen kan de vergelijkingswebsite First Steps First uitkomst bieden. De site zorgt voor meer transparantie in de branche door kinderdagverblijven (kdv) en locaties voor buitenschoolse opvang (bso) overzichtelijk online weer te geven via het platform. Dat gebeurt op basis van locatie, faciliteiten, reviews en uurtarief. Op deze manier kunnen ouders hun keuze baseren op de kwaliteit en sfeer van een kdv en/of bso in plaats van alleen de dichtstbijzijnde locatie. Dat meldt First Steps First. 

Door het overzichtelijk maken van locaties kunnen ouders gemakkelijker locaties vergelijken en een gegronde keuze maken in kinderopvang. Daarnaast kan er op de website bij een locatie naar keuze een rondleiding en/of plaatsing aangevraagd worden. Ook kan zeer accuraat berekend worden wat de te ontvangen kinderopvangtoeslag bedraagt en hoe hoog de netto maandlasten zijn. Dit maakt het vinden van geschikte kinderopvang niet alleen overzichtelijker, maar ook minder tijdrovend.

Het bedrijf is opgericht door Erik Lindeman, die een aantal jaar geleden voor zijn dochter op zoek moest naar geschikte kinderopvang. Hij zag dat er ontzettend veel aanbod is qua locaties, maar wat een kdv of bso aanbiedt en of er nog genoeg plek is, was volgens hem niet altijd duidelijk. "Tijdens de zwangerschap werden we al gewaarschuwd om snel de kinderopvang te regelen om wachtlijsten te voorkomenen. Door willekeurig een aantal websites te bezoeken werd ik echter niet veel wijzer." De manier waarop een kinderdagverblijf zich presenteert op het internet is volgens Lindeman vaak achterhaald en weinig uitnodigend. Hij richtte First Steps First op om daar iets aan te veranderen.

First Steps First is opgericht in februari 2016 en de website is gelanceerd in juni 2017. First Steps First groeit hard en heeft nu al meer dan 150 aangesloten kinderopvang locaties. De website van First Steps First zorgt ervoor dat kinderopvanglocaties zich beter online presenteren én gevonden worden door ouders uit de buurt. Op de website worden enkel kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties getoond die geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids