Logo_1b68990c-e936-4289-ab5e-7edec392299c

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september vindt de zesde editie plaats van het DRONGO talenfestival in de Jaarbeurs in Utrecht. Met duizenden bezoekers en een informatieve interactieve beurs met tientallen exposanten is het DRONGO talenfestival hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen. Dit meldt DRONGO talenfestival.

Het DRONGO talenfestival biedt een platform aan de brede taalsector. Voor organisaties en medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair en secundair onderwijs, tot studenten en wetenschappelijke onderzoekers aan universiteiten. Maar ook voor tolken, vertalers, expats, tweetalige gezinnen, bedrijven uit de taalindustrie die middelen ontwikkelen voor bijvoorbeeld international business, taalscholen, nieuwkomers en taalmaatjes. En voor mensen die geïnteresseerd zijn in taal en cultuur.
 
Er zijn inspirerende lezingen en leuke spoedcursussen of workshops. Bezoekers kunnen zichzelf testen in verschillende labs of mee debatteren tijdens het Taalunie Talendebat. Op zaterdag zal voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib in gesprek gaan met Elisabeth van Nimwegen (presentator bij de NTR) over ‘Taal als verbinder’. Zij spreekt dan over het belang van taal als verbinder in de samenleving. 
 
Het DRONGO talenfestival vindt plaats op vrijdag 29 september en op zaterdag 1 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.drongotalenfestival.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids