Normal_kov__basisonderwijs__zandbak__spelen__buiten_spelen__kind

Villa Petit Paradis in Meppel is afgelopen maandag door RTL4-programma De Beste van Nederland uitgeroepen tot ‘Beste kinderopvang van Nederland’. De kinderopvang kenmerkt zich met name door de locatie: een prachtige oude stadsvilla met een unieke tuin eromheen. Natuurlijk spelen is het motto. Dit meldt de Meppeler Courant.

Villa Petit Paradis is gevestigd in een oude stadsvilla met hoge plafonds en kroonluchters. Daarnaast heeft het een mooie grote tuin waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen met takken, emmers en autobanden. Natuurlijk spelen staat hierin centraal, zowel in de zon als in de regen.
 
Bij de Villa Petit Paradis locaties wordt gewerkt volgens de pedagogische stroming Reggio Emilia. In deze pedagogiek gaat de begeleider uit van wat de kinderen kunnen. Vanuit de ruimte, het materiaal en kijken en luisteren worden de eigen talenten en interesses van het kind ontdekt en ontwikkeld.
 
In het RTL-programma De Beste van Nederland wordt via een vlog-competitie door de kijker bepaald wie de beste/leukste is binnen verschillende branches. Dit keer stond de kinderopvang centraal.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids