Normal_watergevecht__zomer__zomervakantie__warm

De populariteit van zomerkampen bij kinderen neemt steeds verder toe. De zomervakantie wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt als ‘opvanglocatie’. Volgens jeugdreisorganisatie Vinea is er wat betreft deelname aan jeugdkampen sprake van een stijging van 20 procent. Dat meldt RTV Drenthe.

Voor elk kind is er wel een geschikt kamp te vinden. Van paardrijden tot zeilen of gamen. De zomerkampen zitten jaarlijks bijna allemaal vol. Ondanks dat de kampen niet bedoeld zijn als buitenschoolse opvang, maken kinderen van werkende ouders er veelvuldig gebruik van. Voor ouders is zo’n kamp toch een handige uitkomst. Yentl Hijmans, organisator van circuskampen bij Okidoki in Meppel, voegt daaraan toe dat de kampen bovendien relatief goedkoop zijn vergeleken met echte buitenschoolse opvang.

Maar de voornaamste reden dat kinderen meedoen aan een zomerkamp is dat ze het leuk vinden om samen met leeftijdsgenoten eenzelfde interesse te delen. Als veel van hun vrienden op vakantie zijn, kunnen kinderen tijdens een kamp toch nog samen met andere kinderen spelen en sporten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids