Normal_rss_entry-86787

Kinderen tussen de zes en twaalf jaar hebben de afgelopen weken samen bijna 30.000 stemmen uitgebracht op boeken waarvan ze vinden dat die een prijs verdienen: de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en of een Pluim. Het aantal stemmen is met 21 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De winnaars worden op 11 juni wordt bekendgemaakt.

De leeftijdsgroep tussen de zes en negen jaar koos: 'De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre' - Marte Jongbloed,'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen' - Andy Griffiths en Terry Denton, 'Fantasia XI De duistere driemaster'- Geronimo Stilton, 'MaanMysterie' - Paul van Loon en 'Siem Subliem en het ei van Jannes' - Tosca Menten.

De kinderen van tussen de tien en twaalf gaven de voorkeur aan '100% Coco: New York' - Niki Smit, 'Costa Banana 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli' - Jozua Douglas, 'Dagboek van een muts 10: Puppy Love' - Rachel Renée Russell, 'Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl' - Tosca Menten en 'Het leven van een Loser 10: Ff offline' - Jeff Kinney

Door: ANP