Normal_papa_voorlezen_lezen346

Bekende en onbekende Nederlanders lezen vandaag kinderen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Onder anderen Ronald Plasterk, Lilianne Ploumen, Kees Tol, Eberhard van der Laan, Martin van Rijn, Beatrice de Graaf, Beau van Erven Dorens en Rick Brandsteder lezen voor op peuterspeelzalen en scholen door heel Nederland. Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen die van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017 plaatsvinden. Dit meldt De Nationale Voorleesdagen.

Tijdens het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. Het verhaal gaat over Boy die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje woont en na een stormachtige nacht een jonge walvis op het strand vindt. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. 
 
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids