Normal_lezen__peuter__prentenboek

Illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck gaan het Prentenboek maken voor de Kinderboekenweek 2017. Het tweetal werkte eerder samen een de prentenboeken 'Memorykonijn' en 'Tangramkat'. Het Prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in oktober verkrijgbaar in de boekhandel. Dat meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De boeken van Martijn van der Linden hebben meerdere prijzen gewonnen, zoals de Golden Parent’s Choice Award, de Woutertje Pieterse prijs, een vlag en wimpel van de Penseeljury en drie maal een Leespluim. Bij de prestigieuze Biënnale van Bratislava 2015 won hij de prijs van de kinderjury. Maranke Rinck schrijft kinderboeken en creatieve teksten voor verschillende opdrachtgevers. De prentenboeken 'Ik voel een voet!' en 'Memorykonijn' wonnen een Leespluim. 'I feel a foot!' kreeg in Amerika verschillende prijzen.

Het Kinderboekenweekgeschenk 2017 wordt geschreven door Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks 'Superjuffie!', en geïllustreerd door Annet Schaap. De 63ste Kinderboekenweek vindt plats van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober 2017 met als thema 'Griezelen'.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids