Normal_rss_entry-63527

Carlo Boszhard heeft vrijdag de speciale eenmalige editie van Maestro Eén voor Kinderen gewonnen. De presentator wist het beste een orkest te begeleiden en zamelde tegelijkertijd geld in voor het goede doel.

Carlo kreeg uit de maximaal te behalen score van 30 maar liefst 29 punten toegekend van de driekoppige jury. Dat de presentator met de winst aan de haal gaat, komt niet helemaal als een verrassing. Boszhard stond twee jaar geleden al eens in de finale van Maestro. De torenhoge favoriet legde het uiteindelijk af tegen Spike van Zoest.

Naast Carlo deden ook oud-deelnemers Tanja Jess, Lucille Werner en Karin Bloemen mee. Voor Richard Groenendijk, Gerard Joling en Klaas van Kruistum was het de eerste keer dat ze op de bok mochten staan.

De Nederlandse organisaties Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en Unicef Nederland hebben 'Eén voor Kinderen' opgezet om meer mensen in beweging te brengen voor kinderen. Door de samenwerking hoeven donateurs niet te kiezen of zij geld geven aan een gehandicapt kind of een kind dat goed onderwijs nodig heeft. Een bijdrage gaat nu naar alle kinderen die hulpbehoevend zijn.

Door: ANP