Normal_kov__opvang__lachen__blij__kind__spelen

De vraag naar kinderopvang in Amsterdam zit weer in de lift. Maar dit is wel sterk afhankelijk van het deel van de stad. Dit meldt Het Parool.

Vooral in kinderrijke buurten zoals Noord en de Rivierenbuurt is er – logischerwijs - meer vraag naar kinderopvang. Op sommige locaties, zoals die van Kinderopvang Tinteltuin, kan de wachtlijst oplopen tot meer dan 200 wachtende kinderen. Ouders schrijven hun kind daarom vaak al in voordat het is geboren, zoals dit ook voor de crisisjaren vaak gebeurde. 
 
Op andere locaties is juist nog plaats genoeg, zoals in het centrum. Dit betekent dat over heel Amsterdam bekeken er nog genoeg plek is voor kinderen wiens ouders opvang zoeken. Alleen loopt men de kans dat er moet worden afgeweken van de voorkeurslocatie en gewenste tijden. 
 
De vraag is hoe de markt zich verder zal ontwikkelen. Enerzijds kan de vraag naar kinderopvang verder toenemen, anderzijds kan het enigszins stagneren. Dit zou dan komen doordat veel ouders gebruik blijven maken van de informele opvang van opa's en oma's, zoals ze dat gewend waren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids