Normal_geweld__huiselijk_geweld__kindermishandeling__mishandeling

Veel problemen blijven verscholen in de huishoudens. Professionals hebben de moeilijke taak om de signalen te herkennen van bijvoorbeeld kindermishandeling. Om deze professionals te leren om signalen van huiselijk geweld, kindermishandeling of seksueel misbruik te herkennen, organiseren Dessaur Trainingen en DOEL Preventie het symposium 'Het onzichtbare kind'. Dat meldt Dessaur Trainingen.

Tijdens het symposium leren de professionals hoe ze de signalen kunnen herkennen en hoe ze vervolgens moeten handelen. Doel van het symposium is om professionals het gereedschap te geven om kinderen concreet te helpen aan een veilig leefomgeving.

Op het symposium geeft Naomi Dessaur, van Dessaur Trainingen, een plenaire lezing 'Zeg néé tegen seksueel misbruik. Waarom bespreekbaarheid de sleutel is.' Verder worden er vier workshops gegeven: 'welke signalen geven KOPP kinderen en wat kan ik met die signalen doen?', 'Jullie zijn mij wel, maar horen jullie mij ook?', 'de kindcheck: het signaleren van kindermishandeling op basis van oudersignalen'en tot slot 'geheim geweld'.

Het symposium is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de (gezondheid)zorg, maatschappelijke ondersteuning, welzijn, onderwijs, kinderopvang en gemeente. Aanmelden voor het symposium kan tot uiterlijk 10 oktober. De kosten zijn 75 euro per aanmelding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids