Normal_trap_kind_val_valgevaar46

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat vier traphekjes ernstig gevaarlijk zijn. De bond adviseert de hekjes van de markt te halen. Het gaat om twee traphekjes van de Praxis en twee hekjes die online verkocht worden. Dit meldt de Consumentenbond.

Het gaat om de ondeugdelijke traphekjes Jeweret Emma en Jeweret Laura, beide te koop bij Praxis. Ook de Noma Extending Metal en Kidsriver Flexy hebben 'ernstige tekortkomingen', volgens de Consumentbond. De bond heeft de uitkomsten van de test aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doorgegeven.
 
De vier gewraakte traphekjes voldoen wel aan de officiële Europese veiligheidsnorm EN1930:2011. Toch bleek uit de test dat de hekjes makkelijk door kinderen te openen waren. Ook konden kinderen onder de hekjes doorkruipen omdat ze te hoog bevestigd waren.
 
De Consumentenbond pleit voor een flink aangescherpte norm en een nadrukkelijk toezicht op de naleving daarvan en zal de kritiek op de normtest onder de aandacht brengen bij de het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN). 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids