Normal_gezond__ontbijt__lunch__fruit__eten

Veel ouders reageren kritisch op de plannen van kinderopvangorganisatie SKSG om zoet, zout en vet slechts met mate te gaan aanbieden. Volgens hen gaat deze betutteling te ver. Dit meldt RTV Noord.

Op de Facebookpagina van RTV Noord stroomden de veelal kritische reacties binnen. Veel ouders vinden het voedingsbeleid van de SKSG te ver gaan. Bewust omgaan met eten en bepaalde voedingsmiddelen beperken moet volgens de meeste ouders wel kunnen, maar voeding verbieden is voor velen te rigoureus. Het komt over als te bemoeizuchtig. Veel van deze uitspraken worden ondersteund door de eigen ervaringen van ouders van vroeger.
 
Er zijn ook andere geluiden te horen.  Sommige ouders zijn blij dat er zo goed om het welzijn van hun kind wordt gedacht. Veel ouders zien een oplossing in het beperken van de hoeveelheid eten en drinken. Als kinderen met mate eten en drinken en daarbij wat meer bewegen, dan is er niets aan de hand. 
 
De SKSG heeft vorige week het nieuwe voedingsbeleid geïntroduceerd. Bij de lunch op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang krijgen kinderen geen zoet beleg meer op hun boterham. Ook het zoete diksap wordt vervangen door water. Teveel zout en vet wordt tegengegaan door geen smeerkaas en smeerleverworst te serveren. In plaats daarvan krijgen kinderen 30+kaas of zuivelspread. Ook worden alternatieven aangeboden zoals fruit, komkommer en ei.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids