Normal_vakantie_zomervakantie_strand_zand_schepje_emmer

Een week na het midden van het land begint vrijdag ook voor scholen in het noorden van Nederland de zomervakantie. Dit meldt ANP.

Scholen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Flevoland (met uitzondering van Zeewolde), het Gelderse Hattem, het Utrechtse Eemnes en de voormalige gemeente Abcoude vallen onder de regio noord. De leerlingen worden daar op maandag 29 augustus weer in de schoolbanken verwacht. Als derde en laatste regio begint het zuidelijke deel van het land op 22 juli aan de 'grote vakantie', die daar duurt tot en met 4 september.

Instellingen in het mbo en hoger onderwijs bepalen zelf de data van de zomervakantie. De meeste mbo-instellingen houden zich vaak aan de zomervakantie voor basis- en voortgezet onderwijs.

Met de start van de schoolvakanties gaan Nederlanders weer massaal op vakantie. In de zomerperiode van 2015 gingen 11,7 miljoen Nederlanders op reis. Hiervan gingen 8,6 miljoen Nederlanders voor een lange vakantie naar het buitenland. Gemiddeld gingen de Nederlands vorig jaar één à twee keer op vakantie. De favoriete buitenlandse bestemmingen voor een lange zomervakantie zijn Frankrijk, Duitsland en Spanje. Dat blijkt uit cijfers van CBS.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids