Normal_proefjes_bij_kyra_dak_2

Kindercentrum Kyra Dak in Den Haag heeft techniekeducatie structureel verankerd in het activiteitenprogramma van de buitenschoolse opvang. Daarom mogen zij zich een officiële Techniek&ik- locatie noemen. Mariska Leijgraaff, coördinator Techniek&ik, reikte gisteren het officiële Techniek&ik certificaat uit aan het kindercentrum. Dat meldt Kindercentrum Kyra Dak.

Om voor het certificaat in aanmerking te komen, volgden de pedagogisch medewerkers van BSO Kyra Dak de basistrainingen van Techniek&ik. Daarnaast voerden ze diverse techniekprojecten uit. Samen met de kinderen verdiepten zij zich in de thema’s water, lucht en energie. Zo zochten ze bijvoorbeeld met de kinderen antwoord op vragen als: Hoe kun je ijs laten smelten? Welke stoffen lossen op in water? Wat zit er in lucht? En hoe werkt zonne-energie?

Techniek&ik is gebaseerd op deze bewezen en succesvolle methodiek uit Duitsland waarbij het onderzoekend en ontwerpend leren centraal staat. Initiatiefnemers Korein Groep en Fontys Hogeschool Kind en Educatie leiden leerkrachten en pedagogisch medewerkers op in deze methodiek en aanpak. De initiatiefnemers willen hiermee bereiken dat kinderen spelenderwijs hun technische talenten leren kennen en vormen. Dat doen ze samen; onderwijs, kinderopvang, ouders, het bedrijfsleven en overheden. Zo dragen meerdere partijen bij aan de technische talenten van de toekomst. 

© Nationale Onderwijsgids