Normal_daling_geld_minder_1

Kinderdagverblijf De Tuimelaar in Eindhoven heeft surseance van betaling aangevraagd. Belangrijkste oorzaak van de tegenvallende financiën zijn de dalende kindaantallen. De Tuimelaar hoopt daarom op overname door een grotere kinderopvangorganisatie. Dat meldt de Technische Universiteit Eindhoven, waar het kinderdagverblijf gevestigd is. 

De deuren gaan wat advocaat Lodewijk Hox betreft niet dicht. “Tenzij ouders hun kinderen nu, vanwege de onrust, opeens massaal bij De Tuimelaar zouden weghalen en elders onderbrengen - dan houdt het op”, zegt hij. Hox voert het woord namens de bewindvoerder en het bestuur van De Tuimelaar.

Onder andere de onzekerheid over de nieuwe locatie, een klantenbestand met relatief veel baby's (dure klanten) en veranderingen in fiscale voorwaarden vanuit de overheid zijn oorzaken van de tegenvallende financiën. Hox: “De Tuimelaar had het geluk dat het beschikte over een groot eigen vermogen, dat ze de afgelopen jaren heeft kunnen aanwenden om de problemen zolang het hoofd te bieden.”

Hox hoopt De Tuimelaar onder te brengen bij een grotere organisatie. “Natuurlijk kunnen er best nog zelfstandige kinderdagverblijven bestaan, maar over het algemeen is het toch meer van deze tijd dat kinderopvanglocaties deel uitmaken van een groter geheel”, aldus de advocaat. Er zijn al gesprekken met verschillende partijen gevoerd. Welke dit zijn, wil Hox niet zeggen. 

© Nationale Onderwijsgids