Normal_tulpen_bloemen

Op dinsdag 19 april wordt de Landelijke Dag tegen Pesten gehouden. De locaties van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) springen daarop in door de kinderen geschreven complimentjes aan elkaar te laten geven. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Alle kinderen geven elkaar die dag een persoonlijk en gemeend compliment, die ze hebben opgeschreven. Deze wordt vastgemaakt aan een bloem en zo wordt aan elk kind een bloem met compliment uitgedeeld. In totaal krijgen zo'n 3500 kinderen een bloem.
 
Volgens pedagoge Eline Kamer laat de SKSG zo zien dat iedereen erbij hoort en iedereen welkom is. “We willen ernaartoe dat iedereen respectvol met elkaar omgaat.” Dat betekent dat er niet alleen op deze speciale dag aandacht wordt besteed aan hoe er met elkaar moet worden omgegaan, maar dat het pesten structureel wordt aangepakt. 
 
SKSG heeft meer dan 100 locaties voor kinderopvang in en buiten de stad Groningen. De stichting verzorgt al bijna 115 jaar alle vormen van professionele kinderopvang bij kindercentra en gastouders.
 
© Nationale Onderwijsgids