Normal_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Een Gezonde Kinderopvang werkt planmatig en integraal aan de gezondheid en gezonde leefstijl van jonge kinderen. Sinds kort is de website Gezondekinderopvang.nl online. Op deze website staat allerlei informatie over een Gezonde Kinderopvang en hoe kinderopvangorganisaties dit kunnen bewerkstelligen, bijvoorbeeld een checklist. Dat meldt Gezondekinderopvang.nl.

Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd ook op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Daarom is het belangrijk dat om met het aanleren van gezond gedrag zo vroeg mogelijk te beginnen. De aanpak Gezonde Kinderopvang draagt bij aan de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen.

Om kinderopvangorganisaties te helpen bij de aanpak om een gezonde kinderopvang te worden is er een checklist opgesteld. Met deze checklist krijgt de opvang snel inzicht in welke stappen de organisatie kan nemen om te werken aan een Gezonde Kinderopvang. De checklist volgt de planmatige indeling van de aanpak: voorbereiden, uitvoeren, evalueren en succesfactoren. De checklist is hier te downloaden.

© Nationale Onderwijsgids