Logo_logo_stichting_opvoeden

Stichting Opvoeden.nl, de Fontys Hogeschool Pedagogiek en het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden gaan gezamenlijk opvoedinformatie ontwikkelen en verbeteren. Studenten Pedagogiek leveren onderzoeksresultaten aan en de stichting verwerkt deze in de teksten van opvoeden.nl. Deze tekst komt vervolgens ook op de sites van de gemeenten die de informatie afnemen. Dat meldt Vakblad Vroeg.

De bestaande kennisinfrastructuur wordt door deze samenwerking uitgebreid. De Stichting Opvoeden.nl benut bestaand literatuuronderzoek en studenten leren inhoudelijk onderzoek te doen en leveren een bijdrage aan de actualisatie en ontwikkeling van opvoedinformatie.

Studenten krijgen hulp van het Expertisecentrum Online Jeugdzorg van Fontys Hogeschool Pedagogiek. “Studenten vinden het interessant en zinvol om op deze manier écht iets bij te dragen aan goede online informatie voor ouders”, vertelt Christa Nieuwboer van het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst die de studenten begeleidt. Inmiddels zijn er nieuwe opvoedonderwerpen uitgezet waar studenten mee aan de slag gaan. 

© Nationale Onderwijsgids