Normal_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Centrum Gezond Leven (CGL) heeft samen met verschillende partners die betrokken zijn bij de kinderopvang de website Gezondekinderopvang.nl gelanceerd. De website is bedoeld voor professionals die werken in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Doel is versterking van het planmatig en structureel werken aan de gezonde leefstijl van jonge kinderen. Dat meldt Vakblad Vroeg.

CGL werkt aan het versterken van samenhangende en effectieve lokale gezondheidsbevordering. Hierbij staat de vraag van professionals centraal. Op de nieuwe website Gezondekinderopvang.nl stata alles om aan de slag te gaan met de aanpak Gezonde Kinderopvang. Een Gezonde Kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Kinderopvangorganisaties spelen samen met ouders een rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen.

De aanpak Gezonde Kinderopvang is een praktische werkwijze, die kinderopvangorganisaties ondersteunt om structureel in integraal bij te dragen aan een goede gezondheid en gezonde leefstijl. Kinderopvangorganisaties die werken met de aanpak kiezen één of meerdere gezondheidsthema's om mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld voeding, bewegen en mediaopvoeding. Elk van de thema's kan men structureel en integraal via de genoemde pijlers aanpakken.

© Nationale Onderwijsgids