Normal_babyopvang__opvang__kov__baby__stoeltje

Voor ouders die in België werken maar hun kinderen in Nederland naar het kinderdagverblijf brengen wordt de kinderopvang goedkoper. Tot dusver werd de Belgische kinderbijslag die ze ontvingen afgetrokken van de Nederlandse kinderopvangtoeslag. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft nu besloten dat dit niet mag. Dit meldt Omroep Zeeland.

Door de beslissing van het Hof zullen ouders voortaan netto minder hoeven te betalen voor de kinderopvang in Nederland. Niet alleen goed nieuws voor de ouders maar ook voor kinderdagverblijven in bijvoorbeeld Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de grens met België. Veel ouders in de grensstreek kiezen nu namelijk nog voor opvang en onderwijs in Vlaanderen omdat het daar goedkoper is dan in Nederland. Als de Belgische kinderbijslag niet langer in mindering wordt gebracht, kan dat wel eens gaan veranderen. “De verwachting is dat meer ouders zullen gaan kiezen voor opvang en onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen in plaats van België, wat een goede impuls zou geven aan alle kinderopvang en scholen in de regio”, reageert directeur Rianne Vons van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen.

Ouders kunnen als ze dit op tijd hebben aangevraagd nog met terugwerkende kracht toeslag krijgen voor het afgelopen jaar. Dit kan ouders een meevaller van duizenden euro's opleveren.

© Nationale Onderwijsgids