Normal_school_groep_kinderen

De gemeente Amsterdam gaat het Kindpakket in 2015 verder uitbreiden, zodat meer kinderen in de stad er gebruik van kunnen maken. Het Kindpakket bestaat uit extra’s voor kinderen die opgroeien in armoede. Nu krijgen in december de kinderen van 4 tot en met 9 jaar een speelgoedbon ter waarde van 23 euro en de kledingbon, ter waarde van 183 euro, wordt dit jaar ook aan kinderen van 10 en 14 jaar uitgedeeld. Daarnaast wordt het aanbod van activiteiten die kinderen kunnen doen via de Stadspas sterk uitgebreid voor kinderen van 3 tot en met 17 jaar. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Het bestrijden van armoede onder kinderen is één van de prioriteiten van het college. Amsterdam kent circa 34.000 kinderen die opgroeien in een gezin met een minimuminkomen. De komende tijd kijkt de gemeente hoe de andere kindregelingen, zoals de PC-regeling, de Scholierenvergoeding en het Jeugdsportfonds efficiënter en beter in samenhang tot elkaar gebracht kunnen worden.

Verantwoordelijk wethouder Vliegenthart: “Kinderen mogen niet de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders. Alle kinderen moeten een warme jas kunnen kopen en af en toe iets leuks kunnen doen. Met de Stadspas kunnen kinderen bijvoorbeeld met korting een danscursus volgen of gaan schaatsen.”

Dit jaar maakt een groter aantal kinderen aanspraak op een ruimer aanbod uit het Kindpakket. In december krijgen zo’n 10.000 kinderen de speelgoedbon en ongeveer 10.000 kinderen een kledingbon. In december ontvangen zo’n 20.000 kinderen een Stadspas Jeugdgids met daarin alle kortingen die zij krijgen via de Stadspas. Activiteiten en cursussen die de kinderen met de Stadspas kunnen doen zijn schaatsen, een danscursus volgen bij het Global Dance Center maar ook 3D-printen en film maken. Daarnaast krijgen ze gratis OV-kaartjes, voor zowel de kinderen en de begeleiders.

© Nationale Onderwijsgids