Normal_normal_kinderopvang

Voor de derde keer in anderhalf jaar neemt Norlandia Care Group een Nederlandse exploitant van kinderdagverblijven over. Zo heeft de Scandinavische zorgorganisatie nu de activiteiten van Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar, een instelling met vier vestigingen en een capaciteit voor 350 kinderen, overgenomen. Dat meldt het Financieele Dagblad. 

Vorig jaar april heeft Norlandia de eerste kinderopvanglocaties ingelijfd in Voorschoten onder de naam Kindex. Hierna volgde de acquisitie van een soortgelijk bedrijf in Maarssen. Mark Peschier, directeur van Kindex en landenmanager van Norlandia, verklaart dat de Scandinavische zorgorganisatie in Nederland een aantrekkelijke markt voor kinderopvang ziet. Vanwege de potentiële marktomvang kiezen de Noren voor expansie buiten Scandinavië voor Nederland. “Nederland telt drie keer zoveel inwoners als Noorwegen. Er is hier dus een grote markt voor kinderopvang”, zegt Peschier.

Stichting Kinderdagverblijven Wassenaar zocht aansluiting bij een grotere branchegenoot, omdat samenvoeging van opvangbedrijven het mogelijk maakt de vaste kosten uit te smeren over een grotere organisatie. Door de bedrijfsvoering op het gebied van onder meer financiële administratie en personeelszaken te bundelen, behaalt Norlandia synergievoordelen in Nederland. De efficiencywinst wordt gebruikt om te investeren in kwaliteit. Peschier verwacht dat de organisatie meer overnames in Nederland zal doen.

© Nationale Onderwijsgids