Logo_logo__stichting_bkk

Tijdens de Kinderopvang Bootcamp op 29 mei in Ede organiseert Stichting Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) een eigen middagprogramma. Op de bijeenkomst wil de stichting het gesprek aan gaan met pedagogisch medewerkers en gastouders over de kwaliteitsvisie en de toekomst van het pedagogisch kader. Dit meldt Stichting BKK.

“Als BKK zijn we druk bezig om de kwaliteit in de kinderopvang blijvend te verbeteren. Er zijn nu vijf Pedagogisch kaders. Maar liggen die op de plank of maken die nog steeds deel uit van teamoverleggen? We willen hier tijdens het Bootcamp graag over in gesprek met pedagogisch medewerkers en gastouders”, zegt Nanne van Doorn, projectleider van BKK. Volgens de kwaliteitsvisie bepalen de vaardigheden van pedagogisch medewerkers en gastouders voor een groot deel de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang.

Op de bijeenkomst worden interactieve powersessies georganiseerd onder leiding van pedagogen die werkzaam zijn in de dagelijkse praktijk van de kinderopvang. Voor deze sessies kunnen deelnemers kiezen uit de volgende thema's: veiligheid en welbevinden, educatie en ontwikkeling, (samen) spelen, burgerschap en lerende organisatie.

De bijeenkomst is bij te wonen in combinatie met het ochtendprogramma van de Kinderopvang Bootcamp. Het thema van de Bootcamp is 'Train je interactievaardigheden!' Het programma van de BKK is gratis bij te wonen. Deelname aan de Bootcamp kost normaal 155 euro, als deelnemers kiezen voor het gecombineerde programma, dus met de bijeenkomst van BKK kost het 100 euro. Meer informatie over de Bootcamp en de bijeenkomst zijn te vinden op de website. Hier staat ook het aanmeldingsformulier.

© Nationale Onderwijsgids