Normal_ondertekening_fusie_pcoaz_trhiade

Trhiade en Stichting PCOAZ streven naar een volledige fusie per 1 januari 2016. Met alle voordelen in schaalgrootte van een degelijke bovenschoolse organisatie is deze fusie voor het christelijk onderwijs in de regio een stap vooruit. Voor kinderen, leerkrachten en ouders zal dit een positieve invloed hebben op de topprioriteit van beide organisaties: het geven van excellent onderwijs op het eigen niveau van elk kind.

Trhiade is de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht. De huidige directeur-bestuurder, Harry Schrijer, vertrekt in het najaar vanwege andere werkzaamheden. Harry Schrijer: “Ook daarom lijkt dit het juiste moment om deze stap te zetten. Op de achtergrond werken we namelijk al flink wat jaren op diverse vlakken samen met PCOAZ, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsomstandigheden, personeelsbeleid en in het opleidingscentrum, waar medewerkers uit diverse opleidingsmogelijkheden kunnen kiezen. Ook zien wij dit als een versterking van het christelijk onderwijs in de regio.”

De nieuwe organisatie zal straks vijftien basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs ondersteunen. Bij Trhiade horen drie Ambachtse basisscholen: De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard. PCOAZ heeft er drie in Alblasserdam, één in Heerjansdam, acht in Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk.

Directeur-bestuurder Ad Vos van PCOAZ: “Door een gezamenlijke aanpak kun je hoge kwaliteit beter vasthouden, zowel op het gebied van (passend) onderwijs als personeel, voorzieningen en huisvesting. Het is makkelijker om risico’s op te vangen en continuïteit te waarborgen. Er zijn meer mogelijkheden om expertise op allerlei vlakken te delen en je bent als één organisatie een sterkere samenwerkingspartner voor andere partijen, zoals de gemeente.”

Stichting PCOAZ zal later dit jaar eerst op bestuurlijk niveau fuseren met Stichting Kinderopvang Zwijndrecht. Het gezamenlijke doel van de nieuwe organisatie zal worden om kinderen van nul tot twaalf jaar maximale kansen te bieden om zich te ontwikkelen.

© Nationale Onderwijsgids