Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Kinderopvangorganisaties 2Samen en Dak in Den Haag onderzoeken de mogelijkheden om te fuseren. Hiermee zou één van de grootste bedrijven op het gebied van kinderopvang in Nederland ontstaan. Door de mogelijke samenwerking kunnen beide kinderopvangcentra financieel gezond blijven. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Samen vangen de organisaties ongeveer 10.000 kinderen op en bieden 1300 fulltime banen. De organisaties zijn beide aangesloten bij het landelijk platform Kwaliteit in Kinderopvang, waardoor ze elkaar al goed kennen. Volgens 2Samen en Dak sluiten hun kwaliteitsvisie en de pedagogische uitgangspunten goed op elkaar aan. Beide kinderopvangcentra willen in oude stadswijken blijven waar mensen het financieel minder breed hebben. Juist voor deze groep kinderen kan kinderopvang van grote pedagogische waarde zijn, benadrukken ze.

Kinderopvang 2Samen zegt dat ze financieel gezond zijn, ondanks vraaguitval. Door een fusie blijven beide organisaties financieel sterk mocht er weer een daling komen van het aantal kinderen in de kinderopvang. Als de organisaties gaan samenwerken kan er bezuinigd worden op het hoofdkantoor en worden verliesgevende locaties goed bekeken. Rond de zomer wordt bekend hoe de organisaties hun samenwerking vorm gaan geven. De directeur van kinderopvang 2Samen nodigt andere kinderopvangorganisaties die niet zelfstandig door willen of kunnen gaan om zich bij hun aan te sluiten.

© Nationale Onderwijsgids