Normal_normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Aan de hand van de jaarlijkse risicoanalyse van de Onderwijsinspectie voor alle Nederlandse gemeenten, is Súdwest-Fryslân positief uit de bus gekomen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat de gemeente de wettelijke taken op het gebied van toezicht en handhaving goed uitvoert. Dit meldt het Sneeker Nieuwsblad.

De verantwoordelijkheid voor het toezicht en handhaving van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen ligt in handen van de gemeente. Minister Asscher schrijft in een brief aan Súdwest-Fryslân dat hij hun manier van toezicht en de handhaving op de kinderopvang en peuterspeelzalen zeer waardeert.

Bij de risicoanalyse van de Onderwijsinspectie wordt gekeken naar de manier van aanvragen en registreren van instellingen voor kinderopvang. Ook de kwaliteit en de handhaving van de kwaliteit wordt onder de loep genomen. Mocht een gemeente niet goed uit deze analyse komen, dan maakt de inspectie verbeterafspraken. Maar voor de gemeente Súdwest-Fryslân is dit niet aan de orde.

© Nationale Onderwijsgids