Normal_image-4711195

Drie kinderdagverblijven in Etten-Leur hebben het 'Groen Licht'-verkeerslabel ontvangen. Het label toont aan dat de locaties voor kinderopvang een goed beleid voeren op verkeersveiligheid en verkeersonderwijs. Wethouder Jan van Hal reikte de certificaten uit aan kinderdagverblijf Belle Fleur en de vestigingen De Keen en De Vincent van kinderopvang Kiekie. Dit meldt BN DeStem.

Het Groen Licht-label is een initiatief van de gemeente Etten-Leur met de provincie en Edux Onderwijspartners. Met de onderscheiding willen de partijen kinderopvangorganisaties aansporen om meer aandacht te besteden aan les in verkeersveiligheid op het kinderdagverblijf.

Om het certificaat te bemachtigen moeten kinderdagverblijven aan vier voorwaarden voldoen. Zo moeten de kinderen zowel binnen als buiten verkeerslessen krijgen en de organisatie moet rondom de locatie een verkeersveilige situatie creëren. De deelnemende kinderdagverblijven stelden een portfolio samen met documenten, foto's en verslagen van hun inzet.

De kinderdagverblijven zijn blij met de onderscheidingen. “We zijn heel trots”, reageert eigenaar Kiyefet Yelkovan van Kiekie. “Het was ontzettend veel werk om aan de criteria te voldoen, maar het heeft direct resultaat”. Voor de ouders is het echt een “bewustwording”geweest, zegt ook Angela Roos van Belle Fleur.

© Nationale Onderwijsgids